01.10.2024
Încălțăminte și jucării contrafăcute în valoare de 2.100.000 lei, reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 270 perechi încălțăminte de damă, 3.400 perechi papuci de casă și 2.300 bucăți mașinuțe din metal susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 2.100.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în mai multe containere sosite din China aparținând unor societăți comerciale cu sediul în România.
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în mai multe containere sosite din China aparținând unor societăți comerciale cu sediul în România. Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 270 perechi încălțăminte de damă, 3.400 perechi papuci de casă și 2.300 bucăți mașinuțe din metal, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 2.100.000 lei. În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
30.09.2024
Portofele în valoare de aproximativ 19.000.000 lei, reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au reținut 21.320 bucăți portofele din înlocuitor, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 19.000.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China aparținând unei societăți comerciale cu sediul în România
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China aparținând unei societăți comerciale cu sediul în România.Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 21.320 bucăți portofele din înlocuitor, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 19.000.000 lei.În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
27.09.2024
Bunuri contrafăcute în valoare de 2.150.000 lei, reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 7.000 pungi detergent pudră pentru rufe, 25 role (5.500 m.l) țesătură din poliester și 2850 perechi mănuși din fibre sintetice, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 2.150.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în mai multe containere sosite din Turcia și China aparținând unor societăți comerciale cu sediul în România și Ucraina.
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în mai multe containere sosite din Turcia și China aparținând unor societăți comerciale cu sediul în România și Ucraina.Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 7.000 pungi detergent pudră pentru rufe, 25 role (5.500 m.l) țesătură din poliester și 2850 perechi mănuși din fibre sintetice, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 2.150.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
26.09.2024
Încălțăminte sport în valoare de 1.800.000 lei, reținută de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au reținut aproximativ 1.800 perechi încălțăminte sport, susceptibile de a fi contrafăcuțe. Încălțămintea are o valoare totală de aproximativ 1.800.000 lei și a fost descoperită ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Republica Moldova.
În data de 24 septembrie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Republica Moldova.Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 1.800 perechi încălțăminte sport, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru o marcă protejată la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.800.000 lei.În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
25.09.2024
17.000 m.l.țesătură, reținuți de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 527 role (17.000 m.l) țesătură din poliester, susceptibilă de a fi contrafăcută. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 253.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în România.
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în România.
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 17.000 m.l țesătură din poliester, susceptibilă de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 253.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile, susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
24.09.2024
Bunuri contrafăcute, în valoare de 575.000 lei, reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut 450 perechi încălțăminte pentru femei și 413 bucăți grile auto, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 575.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale din Republica Moldova și Ucraina.
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale din Republica Moldova și Ucraina.
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 450 perechi încălțăminte pentru femei și 413 bucăți grile auto , susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 575.000 lei.În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut jucăriile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
19.09.2024
Președintele Autorității Vamale Române Marcel Mutescu și Directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova Alexandru Iacub s-au întâlnit pentru a discuta modalități concrete de consolidare a cooperării transfrontaliere pentru fluidizarea traficului frontalier de mărfuri și pasageri și securizării frontierei comune, în vederea creșterii capacității celor două țări de a răspunde provocărilor actuale.
În data de 18 septembrie 2024, Președintele Autorității Vamale Române Marcel Mutescu și Directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova Alexandru Iacub, împreună cu reprezentanți ai celor două autorități vamale, au avut o întrevedere la Postul vamal de frontieră Leușeni (MD), urmată de o vizită de lucru la Biroul vamal de frontieră Albița (RO).
Agenda bilaterală a vizat mai multe subiecte de actualitate ce țin de fluidizarea traficului transfrontalier, securizarea frontierei comune, proiectele de modernizare a infrastructurii, eficientizarea schimbului de informații și a controlului vamal, dar și schimburi de experiență privind aspecte practice de aplicare a legislației vamale europene.
În cadrul întrevederii, conducătorii autorităților vamale au trecut în revistă rezultatele activităților comune desfășurate în baza Planului de cooperare între Autoritatea Vamală Română și Serviciul Vamal al Republicii Moldova, fiind reiterat angajamentul părților de a intensifica cooperarea vamală, atât prin desfășurarea acțiunilor comune pentru facilitarea comerțului și contracararea fraudelor vamale, cât și implementarea soluțiilor eficiente pentru provocările actuale.
„Fluidizarea traficului la frontiera comună cu Republica Moldova a fost mereu o prioritate pentru Autoritatea Vamală Română. În acest sens, modernizarea infrastructurii și eficientizarea proceselor de control reprezintă pași esențiali pentru reducerea timpilor de așteptare la trecerea frontierei. Sunt convins că această colaborare strânsă între cele două autorități vamale va aduce beneficii semnificative atât pentru cetățeni, cât și pentru comerțul bilateral.”, a menționat președintele Autorității Vamale Române, Marcel Mutescu.
La rândul său, directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Alexandru Iacub a remarcat că „Parteneriatul de cooperare cu Autoritatea Vamală Română a demonstrat, în timp, că este unul eficient și sustenabil în gestionarea provocărilor, mai ales în contextul actual. Mă bucur să constat că această cooperare nu se limitează doar la aspectele operaționale, dar contribuie la avansarea spre integrarea țării noastre în spațiul european, pentru a oferi un mediu transfrontalier mai sigur și mai eficient, de care să beneficieze cetățenii și agenții economici din cele două țări. Vom continua să investim în proiecte comune și să ne sprijinim reciproc în realizarea obiectivelor noastre strategice.”
Fiind subliniate rezultatele implementării Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Albița (România) - Leușeni (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România, părțile au agreat asupra oportunității prelungirii valabilității Acordului, precum și a extinderii acestuia la frontiera comună.
Totodată, Autoritatea Vamală Română și-a exprimat deschiderea pentru a sprijini implementarea angajamentelor de integrare vamală europeană ale Serviciului Vamal al Republicii Moldova, prin schimburi de bune practici, atât prin intermediul mecanismelor de cooperare la nivel bilateral, cât și a celor disponibile la nivelul Uniunii Europene. Totodată, cele două autorități vamale au convenit să mențină un dialog continuu în scopul implementării măsurilor comune privind îmbunătățirea capacității infrastructurii, a fluidizării traficului de mărfuri și a desfășurării de misiuni comune de combatere a traficului ilicit transfrontalier.
18.09.2024
77 tone detergent contrafăcut reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 77 tone detergent pudră pentru rufe susceptibil de a fi contrafăcut. Detergentul are o valoare totală de aproximativ 1.200.000 lei și a fost descoperit ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din Turcia, aparținând unei societăți comerciale din Galați.
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din Turcia, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Galați.
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 77 tone detergent pudră pentru rufe susceptibil de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru o marcă protejată la nivel internațional. Valoarea totală a detergentului, dacă ar fi fost comercializat pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.200.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut detergentul susceptibil de a fi contrafăcut în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
13.09.2024
În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție la sediul Biroului vamal de frontieră Constanța Sud, facem următoarele precizări:
Autoritatea Vamală Română își reafirmă angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției.
Așteptăm mai multe informații oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției.
Vă asigurăm că activitatea instituției nu este afectată în niciun fel de această situație.
În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale.
Suntem deplin angajați să promovăm integritatea și etica în toate aspectele activității noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
Pentru a evita dezinformarea, vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale (www.pna.ro, www.customs.ro).
12.09.2024
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iași care își desfășoară activitatea la P. T. F. Ungheni - Iași au reținut un număr de 50.340 bucăți țigarete, cu timbru Republica Moldova. Țigaretele au fost descoperite în urma controlului vamal asupra trenului care circula pe ruta Chișinău - București, în paturile din compartimentul unde se afla un însoțitor de vagon.
În data de 11 septembrie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iași care își desfășoară activitatea la P. T. F. Ungheni Iași, au efectuat controlul vamal asupra trenului care circula pe ruta Chișinău - București. Ca urmare a acestui control au fost descoperite, în paturile din compartimentul unde se afla un însoțitor de vagon, 50.340 bucăți țigarete nedeclarate și sustrase de la controlul vamal.
Urmare a celor constatate, țigaretele au fost reținute de către autoritatea vamală și, întrucât există suspiciuni că sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni, cazul a fost predat organelor de cercetare penală competente.
În contextul celor prezentate mai sus, amintim faptul că la intrarea în România dintr-un stat neunional, persoanele fizice pot introduce 40 țigarete, în cazul călătorilor care folosesc alte mijloace decât transportul aerian și 200 țigarete, în cazul călătorilor care sosesc în România folosind transportul aerian.
Pentru informații detaliate privind condițiile de intrare/ ieșire din România, vă rugăm să consultați site-ul oficial al Autorității Vamale Române, www.customs.ro, secțiunea „Călători”.
10.09.2024
Bunuri contrafăcute, în valoare de 4.000.000 lei, reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea cu sprijinul echipelor canine și în cooperare cu polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă – Sectorul Poliției de Frontieră Isaccea, au reţinut articole de îmbrăcăminte, încălţăminte și accesorii care compun sticle de parfum. Bunurile, susceptibile de a fi contrafăcute, au o valoare totală de aproximativ 4.000.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra unui camioan înmatriculat în Ucraina care circula în regim de tranzit vamal pe ruta Turcia – Ucraina.
În perioada 03.09.2024-09.09.2024, ca urmare a unor suspiciuni referitoare la comerţul cu mărfuri contrafăcute, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea și polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă – Sectorul Poliției de Frontieră Isaccea au selectat pentru control fizic mai multe camioane inmatriculate în Ucraina care circulau în regim de tranzit vamal pe ruta Turcia-Ucraina.
Ca urmare a controlului efectuat cu sprijinul echipelor canine din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea și a echipelor mobile din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Galaţi au fost descoperite într-un camion, un număr de 1.150 articole de îmbrăcăminte, 60 perechi incălţăminte, 22 poşete damă, 162.868 bucăți accesorii care compun sticle de parfum (sticle destinate parfumeriei, etichete, ambalaje, capace, pulverizatoare, esențe de parfum), bunuri susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 4.000.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut jucăriile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
03.09.2024
Jucării contrafăcute, în valoare de 1.775.000 lei, reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 23.000 bucăți jucării susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 1.775.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale din București și Ucraina.
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale din București și Ucraina.
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 23.000 bucăți jucării susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.775.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut jucăriile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
28.08.2024
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au reținut aproximativ 12 000 bucăți jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 1.100.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în București.
În data de 26 august 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în București.
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 12.000 bucăți jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.100.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
08.08.2024
Încă 40.000 țigarete reținute pe Aeroportul Internațional Henri Coandă
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni, au reținut 40.000 țigarete nedeclarate și sustrase de la controlul vamal. Țigaretele au fost descoperite în bagajul unui pasager care călătorea în direcția Londra.
În data de 7 august 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători - Direcția Regională Vamală București, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni (C.S.C.T.F.A.B.O.), au efectuat mai multe controale specifice în vederea combaterii traficului cu produse din tutun. Ca urmare a acestor controale au fost reținute, de la un pasager care călătorea pe ruta Otopeni-Luton, 40.000 bucăți țigarete nedeclarate și sustrase de la controlul vamal.
Urmare a celor constatate, țigaretele au fost reținute de către autoritatea vamală și, întrucât există suspiciuni că sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni, cazul a fost predat organelor de cercetare penală competente din cadrul C.S.C.T.F.A.B.O.
În contextul celor prezentate mai sus, amintim faptul că la ieșirea din România, persoanele fizice pot scoate din țară mărfuri fără caracter comercial, rezervate exclusiv uzului personal al călătorilor sau al familiei lor sau care sunt destinate a fi oferite drept cadou. Totodată, este important ca cei care călătoresc să se informeze și să respecte prevederile legislative valabile pentru introducerea diverselor bunuri în țara de destinație.
Pentru informații detaliate privind condițiile de intrare/ ieșire din România, vă rugăm să consultați site-ul oficial al Autorității Vamale Române, www.customs.ro, secțiunea „Călători”.
07.08.2024
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni, au reținut, în vederea confiscării, aproximativ 182 kg de tutun de narghilea nedeclarat și sustras de la vămuire. Tutunul a fost descoperit în bagajele a trei pasageri care călătoreau pe ruta Atena – București Otopeni.
În data de 7 august 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători - Direcția Regională Vamală București, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni (CSCTFABO), în urma analizei de risc efectuate de către inspectorii vamali, au reținut în vederea confiscării de la trei pasageri care călătoreau pe ruta Atena – București Otopeni, cantitatea de aproximativ 182 kg tutun de narghilea. Tutunul nu avea marcaj corespunzător, era nedeclarat și sustras de la vămuire.
Întrucât există suspiciuni că sunt întrunite elementele constitutive ale unor infracțiuni, cazurile au fost predate organelor de cercetare penală competente din cadrul C.S.C.T.F.A.B.O.