30.01.2024

Mașinuțe contrafăcute în valoare de aproximativ 300.000 lei, reținute de inspectorii vamali

 

 

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut 1.760 bucăți mașinuțe susceptibile de a fi contrafăcute. Jucăriile au o valoare totală de aproximativ 300.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.

 

În data de 29 ianuarie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 1.760 bucăți mașinuțe din plastic, cu radiocomandă, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărcile LAMBORGHINI și BUGATTI. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 300.000 lei.

În conformitate cu reglementările Uniunii Europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.

[ANAF]
vezi toate știrile